Onze Koffie

Koffieboerderij: Beneficio Las Peñas

Las Peñas, Chacón familie, Sabanilla de Alajuela


Gedraaid door de derde generatie van Chacón Familie, vertegenwoordigd door don Herberth Chacón. De koffieboerderij Beneficio Las Peñas ligt in de Centrale Vallei van Costa Rica, in Sabanilla, het 7e district van Alajuela. Op 13 kilometer van de stad Alajuela, aan de voet van de majestueuze Poas Vulkaan, bevindt de boerderij zich op ongeveer 1270 meter boven zeeniveau. De vulkanische bodem is waardevol voor de landbouw. De hoogte (boven 1200 meter) beïnvloedt de grootte en hardheid van de koffieboon en kan bepaalde componenten, vooral de zuurgraad, beïnvloeden. Deze elementen zijn cruciaal voor de eigenschappen van Arabica-koffie, die een aromatische, zachte en aangenaam smakende drank biedt.

Process: Fully washed.

* Single Origin: Costa Rica
* Single Estate: Café Las Peñas
* Hoogte: 1200-1350 meters vulkanische hoogte
* Macrolot: Central Valley
* Microlot: 14 Arabica koffie variëteiten

Koffieboerderij: Don Alexis, Los Campos

Don Alexis, Ramirez-Navarro familie, Los Santos, Tablón del Guarco, Costa Rica.


De koffieboerderij ‘Los Campos’ is eigendom van de familie Ramirez-Navarro. De oprichter en vader van de familie, meneer Alexis Ramirez, wijdde zijn hele leven aan de landbouw. De boerderij ligt in de regio ‘Los Santos’, specifiek in Tablón del Guarco, Cartago, bekend om zijn hoge hoogten en kwaliteitskoffie.

Tegenwoordig woordt de Beneficio volledig vertegenwoordigd door zijn zoon en manager Carlos Gabriel Ramírez.

Regio: Los Santos, Tablón del Guarco, Costa Rica Hoogte: 1750 meter boven zeeniveau Hoofdras: Caturra-Catuai Andere variëteiten: Esperanza (F-1 hybride) Processen: natuurlijk, honing, anaëroob, gewassen.

Veel van hun kavels worden verwerkt met fermentatietechnieken (aëroob en anaëroob), waardoor hun koffies complex, zoet en fruitig zijn.
Smaaksprofiel: In de kop kunt u smaken ervaren van honing, melkchocolade, rood fruit, aardbei, appel, kaneel, bloemen, citruszuurgraad en een schone afdronk. Teeltgebied: 12 hectare en groeiend.

Koffieboerderij: Helzar de Zarcer, Finca Santa Lucía

Don Ricardo Perez, Zarcero, Alajuela.


Ricardo Pérez Barrantes en de broers Marvin en Felipe Rodríguez vormen samen de samenwerking achter Helsar de Zarcero. Ze zijn de eigenaren van de Santa Lucía-boerderij en de koffiemolen, die in 2004 werd opgericht. De molen ondersteunt ook enkele tientallen boerderijen in de regio. Zowel de boerderij als de molen zijn uitstekende voorbeelden van duurzame praktijken. Hoewel het in het verleden een meervoudig gecertificeerde biologische boerderij was, hebben ze besloten deze certificeringen niet langer te gebruiken, maar blijven ze werken volgens biologische methoden. Ze cultiveren een mix van de Caturra-, Catuai-, Villalobos-, SL28- en Gesha-variëteiten.

Proefprofiel:
Typische koffie van dit terroir uit de Westvallei van Costa Rica, met citrustonen van sinaasappel, een basis van karamel en rauwe cacaonibs. De koffie heeft een middelmatig lichaam en een romige textuur.
Kwaliteit: AAA+ met bereiding SHB EP.
SCA-score: 85+.

Regio: Gelegen in Llano Bonito van Naranjo, Westvallei van Costa Rica, staat de plantage bekend om zijn duurzame koffieproductie.